Våre foredrag gir både verdifull innsikt og inspirasjon!
Vi fokuserer på hvordan sammenhenger mellom ulike fagområder og sektorer kan styrke samarbeid og skape bedre resultater.
Det kan være mellom ulike yrkesgrupper i den enkelte virksomhet, mellom ulike aktører i et tverrsektorielt eller tverretatlig samarbeid - eller i arbeidet med å utvikle gode lokalsamfunn.
Ta kontakt på telefon 411 02 444 eller e-post post@tverrfaglig.no så skreddersyr vi et foredrag for akkurat ditt arrangement.
Tverrfaglig.no er en ideell organisasjon og ble grunnlagt for å samle kreftene og kompetansen som jobber for å styrke tverrfaglig og tverrsektorielt samarbeid på alle nivåer.
Det handler om å redusere utenforskap, bekjempe ulikhet, fremme utdanning og skape bærekraftige byer og lokalsamfunn.
Nettverket består av ekspertise innen tverrsektorielt og tverrfaglig samarbeid, overganger, ungdomsarbeid, oppvekstsektoren, partssamarbeid, og medvirkning.
Vi tror på viktigheten av å samle alle relevante aktører eller interessenter rundt en felles forståelse av hva man egentlig ønsker å oppnå.
Enten det gjelder den enkelte arbeidsplass eller samfunnet som helhet så henger alt sammen med alt - og vi må klare å bygge bro mellom ulike fagområder og på tvers sektorer.
De ulike aktørene som er involvert må jobbe helhetlig og i et langsiktig perspektiv, selv når det innebærer å se utover deres primære virksomhetsområde.
Les gjerne artikkelen dulting om det å kontinuerlig jobbe med endring på alle nivå.
-
Dette foredraget tar for seg hvordan tverrfaglig og tverrsektorielt samarbeid kan styrke laget rundt barn og unge.
Vi utfordrer dagens strukturer og barrierer som ofte står i veien for samarbeid på tvers, og viser hvordan en helhetlig tilnærming kan gjøre "alt henger sammen med alt" til mer enn bare et uttrykk.
Målet med foredraget er å inspirere og skape refleksjon rundt nye muligheter for samarbeid som gir barn og unge bedre forutsetninger for å lykkes og trives i samfunnet.
-
I dette foredraget ser vi nærmere på hvordan medvirkning kan styrke både engasjement og eierskap, særlig blant barn og unge.
Gjennom å involvere dem aktivt i beslutningsprosesser skaper vi et grunnlag for bedre løsninger og mer inkluderende samfunn.
Foredraget vil belyse både metodene og fordelene ved medvirkning, og hvordan vi kan skape reell innflytelse for dem det gjelder.
-
Dette foredraget utforsker de barrierene som ofte hindrer effektivt samarbeid på tvers av fag og sektorer.
Vi ser på hvordan mangel på felles forståelse, respekt og anerkjennelse av hverandres roller kan stå i veien for felles mål.
Gjennom konkrete eksempler og refleksjoner belyser vi hvorfor en grunnleggende gjensidig forståelse er avgjørende – og hvordan vi sammen kan bygge et bedre fundament for samarbeid på tvers.
-
For å skape gode relasjoner med barn og unge er det avgjørende å forstå deres hverdag,
interesser og samtaleemner. Gaming og spillkultur er en stor del av mange elevers liv, og som voksen i skolen er det viktig å være koblet på denne virkeligheten.
En inkluderende skole bruker de ressursene den har, verdsetter den samlede kompetansen i personalgruppen og legger til rette for balansert kompetanseutvikling som gjør at ulike yrkesgrupper kan utfylle hverandre – og samlet sett innehar den kompetansen som elevene trenger.
Gjennom å styrke innsikt i spillkultur for ansatte som ikke driver undervisning kan vi skape et bedre skolemiljø for både elever og ansatte.
Temaer vi utforsker:
1. Spill og gaming
• Hva er gaming, og hvorfor er det viktig å vite hva det handler om?
• Hvorfor er det så viktig å snakke om spill i arbeid med unge?
• Hvilke spørsmål kan du stille for å engasjere elever?
• Er gaming farlig? - myter og realiteter.
• Spill som en sosial arena.
• Anerkjenne barn og unge på deres egne premisser.
2. Hvordan kan kunnskap om spill og gaming styrke hele lagets rolle i det sosialfaglige arbeidet på skolen?